Miuccia header
11:12 - 01/05/2012

Brist På Asiater?

Gick nyligen in på BON.SE och läste en artikel som Maria Ahlgren skrivit angående Bristen På Asiatiska Supermodeller (tryck för länk). Kunde faktiskt inget annat än att hålla med, även om jag inte är från Japan själv.

Jag själv har också genomgått “ångesten inför sina medfödda drag”, som Maria skrivit. Det var en period under min uppväxt som jag avskydde mitt asiatiska utseende. Jag kommer ihåg som 13 åring när jag var i Thailand och skulle göra en plåtning med “thai-national kläder” (det var inget modelljobb, utan en rolig grej som man kunde göra i ett varuhus). Han/hon som sminkade mig tyckte jag hade för små ögon (fast jag egentligen har ganska stora), och tog en hel vanlig tejp bit och klistrade fast på mina ögonlock. Min hy på bilderna var inget annat än retusch, även nyansen.

Det där ångesten jag hade över mitt asiatiska utseende är som bortblåst. Jag har fått mer självkänsla sen jag blivit modell och faktiskt insett att asiater är fina som de är. Man önskar dock att modeindustrin ska kunna framstå det mer, när majoriteten av konsumenterna av skönhetsprodukter är asiater.

Min syster säljer Oriflames produkter. Som ni kanske vet så säljs inte Oriflame i butiker, utan de säljs mest via “mun till mun” metoden.

Kan säga att hon har sålt som en galning, men mest till hennes asiatiska vänner. Det är så, asiater älskar krämer och skönhetsprodukter, och speciellt när man som asiat själv kan tipsa om produkterna.

 

Även om jag är en av de få asiatiska modeller som finns här i Stockholm, betyder inte att jag får mycket jobb. Marknaden här är inte så stor. Önskar att det snart kan bli ändring på det, inte bara här, utan även där ute i världen också.

De tre stora asiatiska supermodellerna, Liu Wen, Ming Xi & Sui He. (Alla från Kina)

 

 

Leave a comment

Current ye@r *

emmi- 2012/05/03 at 17:17
intressant inlägg. Tycker du har ett väldigt unikt utseende för att vara asiat, om du förstår mig rätt. Du är väldigt mjuk i ansiktet!
    miuccia- 2012/05/04 at 21:41
    Aaaw tack Emmi! :)
Mitchell- 2012/05/02 at 06:36
Sui He är väll Korean!?
    miuccia- 2012/05/02 at 07:35
    http://nymag.com/fashion/models/she/suihe/
NEW POST: Blame It On Fashion - CHRISTMAS IS COMING
VIEW POSTS - VIEW PROFILE