Brist På Asiater?

12/05/01 - 11:12 - In: General> Tips

Gick nyligen in på BON.SE och läste en artikel som Maria Ahlgren skrivit angående Bristen På Asiatiska Supermodeller (tryck för länk). Kunde faktiskt inget annat än att hålla med, även om jag inte är från Japan själv.

Jag själv har också genomgått “ångesten inför sina medfödda drag”, som Maria skrivit. Det var en period under min uppväxt som jag avskydde mitt asiatiska utseende. Jag kommer ihåg som 13 åring när jag var i Thailand och skulle göra en plåtning med “thai-national kläder” (det var inget modelljobb, utan en rolig grej som man kunde göra i ett varuhus). Han/hon som sminkade mig tyckte jag hade för små ögon (fast jag egentligen har ganska stora), och tog en hel vanlig tejp bit och klistrade fast på mina ögonlock. Min hy på bilderna var inget annat än retusch, även nyansen.

Det där ångesten jag hade över mitt asiatiska utseende är som bortblåst. Jag har fått mer självkänsla sen jag blivit modell och faktiskt insett att asiater är fina som de är. Man önskar dock att modeindustrin ska kunna framstå det mer, när majoriteten av konsumenterna av skönhetsprodukter är asiater.

Min syster säljer Oriflames produkter. Som ni kanske vet så säljs inte Oriflame i butiker, utan de säljs mest via “mun till mun” metoden.

Kan säga att hon har sålt som en galning, men mest till hennes asiatiska vänner. Det är så, asiater älskar krämer och skönhetsprodukter, och speciellt när man som asiat själv kan tipsa om produkterna.

 

Även om jag är en av de få asiatiska modeller som finns här i Stockholm, betyder inte att jag får mycket jobb. Marknaden här är inte så stor. Önskar att det snart kan bli ändring på det, inte bara här, utan även där ute i världen också.

De tre stora asiatiska supermodellerna, Liu Wen, Ming Xi & Sui He. (Alla från Kina)

 

 

emmi- 2012/05/03 at 17:17
intressant inlägg. Tycker du har ett väldigt unikt utseende för att vara asiat, om du förstår mig rätt. Du är väldigt mjuk i ansiktet!
    miuccia- 2012/05/04 at 21:41
    Aaaw tack Emmi! :)
Mitchell- 2012/05/02 at 06:36
Sui He är väll Korean!?
    miuccia- 2012/05/02 at 07:35
    http://nymag.com/fashion/models/she/suihe/
Beauty 4 days ago Alexandra Aronsson

Everyone loves a bargain and when you find something that is both price worthy and good for your skin you really hit the jackpot. Like REN Rosa Centifolia Express Make-up Remover, €14- a 3-1 product that works as a cleanser, make-up remover and facial toner in one. A milky formula that feels soothing and smooth on […]

Culture 1 week ago Sofia Chowdhury

EDITION X is the name of the New Era x Foot Locker collaboration releasing a series of limited edition snapbacks starting Feb. 26. The first collection Xclusive NE 001 dropping today consists of four handmade 59FIFTY and 9FIFTY caps in a monochromatic palette with the team logos of the NY Yankees, LA Dodgers and Brooklyn Nets. Available at […]

Culture 1 week ago Sofia Chowdhury

Beckmans x Whyred A film by Caroline Andersson & Nathalie Hallman “We are Caroline Andersson and Nathalie Hallman, graduates at the Visual Communication programme at Beckmans College of Design. Our roles in the making of the short film Scarlet Vice have been art directors, writers, producers, investorsand overall visionaries. Scarlet Vice is our last big […]

Beauty 1 week ago Alexandra Aronsson

When seeing the make-up for Marc Jacobs Fall 2015 there is no doubt that this Fall will be all about the nineties. The pale matte skin, bushy eyebrows and bold matte lips -it is like travelling 20 years back in time. To get the right matte effect, intesity of colour and contour of the lips […]

Fashion 1 week ago Fanny Nord

Adidas are celebrating Adidas Superstars 40th celebration and to celebrate, the Sneakersnstuff x adidas Superstar made a “Shades of White” collection. “The most common tone of white in Stockholm houses and apartments has a little but of a mix between eggshell and grey in it.” The Sneakersnstuff x adidas Stan Smith “Shades of White” features […]

Fashion 1 week ago Fanny Nord

In celebration of their shared passion for music, motorbikes and the art of making, the two British designers epitomize daring craftsmanship through innovative fashion design. The design ended up as a strictly limited edition leather biker boot, made from the finest quilted Italian calf leather with solid metal and rubber detailing. Unisex! “Since the day we opened the doors to the […]

Fashion 1 week ago Fanny Nord

JustFab, formerly JustFabulous, is an online subscription fashion retailer that carries selections of shoes, handbags, jewelry, and denim. It offers a personalised shopping experience based on members’ indicated fashion preferences. We spoke to Gerrit Müller, the President of JustFab Europe and asked him about the JustFab concept. How did it all start? – We saw […]

Culture 2 weeks ago Sofia Chowdhury

Beckmans x Cheap Monday A film by Simon Jung Krestesen & Jens Löfgren ” We both have a strong focus on film and started the year coming back from internships with filmmakers in USA, Simon in New York and Jens in Los Angeles. We knew early on that we wanted to team up for this fashion […]

Beauty 2 weeks ago Alexandra Aronsson

The glue-on colourful leather-eyeliner from Spring 2015 as seen on Fendi has moved and got another texture. At Ohne Titel a caviar beaded plum eyeliner below the waterline was shown. While James Kaliardos, make-up artist at the Rodarte Fall 2105 show, chose a liner of Swarowski stones that he attached to the midsection below the waterline. […]