Brist På Asiater?

12/05/01 - 11:12 - In: General> Tips

Gick nyligen in på BON.SE och läste en artikel som Maria Ahlgren skrivit angående Bristen På Asiatiska Supermodeller (tryck för länk). Kunde faktiskt inget annat än att hålla med, även om jag inte är från Japan själv.

Jag själv har också genomgått “ångesten inför sina medfödda drag”, som Maria skrivit. Det var en period under min uppväxt som jag avskydde mitt asiatiska utseende. Jag kommer ihåg som 13 åring när jag var i Thailand och skulle göra en plåtning med “thai-national kläder” (det var inget modelljobb, utan en rolig grej som man kunde göra i ett varuhus). Han/hon som sminkade mig tyckte jag hade för små ögon (fast jag egentligen har ganska stora), och tog en hel vanlig tejp bit och klistrade fast på mina ögonlock. Min hy på bilderna var inget annat än retusch, även nyansen.

Det där ångesten jag hade över mitt asiatiska utseende är som bortblåst. Jag har fått mer självkänsla sen jag blivit modell och faktiskt insett att asiater är fina som de är. Man önskar dock att modeindustrin ska kunna framstå det mer, när majoriteten av konsumenterna av skönhetsprodukter är asiater.

Min syster säljer Oriflames produkter. Som ni kanske vet så säljs inte Oriflame i butiker, utan de säljs mest via “mun till mun” metoden.

Kan säga att hon har sålt som en galning, men mest till hennes asiatiska vänner. Det är så, asiater älskar krämer och skönhetsprodukter, och speciellt när man som asiat själv kan tipsa om produkterna.

 

Även om jag är en av de få asiatiska modeller som finns här i Stockholm, betyder inte att jag får mycket jobb. Marknaden här är inte så stor. Önskar att det snart kan bli ändring på det, inte bara här, utan även där ute i världen också.

De tre stora asiatiska supermodellerna, Liu Wen, Ming Xi & Sui He. (Alla från Kina)

 

 

emmi- 2012/05/03 at 17:17
intressant inlägg. Tycker du har ett väldigt unikt utseende för att vara asiat, om du förstår mig rätt. Du är väldigt mjuk i ansiktet!
    miuccia- 2012/05/04 at 21:41
    Aaaw tack Emmi! :)
Mitchell- 2012/05/02 at 06:36
Sui He är väll Korean!?
    miuccia- 2012/05/02 at 07:35
    http://nymag.com/fashion/models/she/suihe/
Fashion 5 days ago Sofia Chowdhury

  Kendall Jenner for Vogue Japan November 2015. Photography by Luigi and Iango. Styling by Giovanna Battaglia. Hair by Luigi Murenu. Make-up by Kabuki.  

Fashion 5 days ago Sofia Chowdhury

A peek in to the Spring/Summer 2016 collection of Chloé straight from Paris Fashion Week. Play below.  Production by Studio Jungle. © Vidéo Studio Jungle 2015. Photo Courtesy of Vogue Runway.

Fashion 5 days ago Mauritz Dahl

Today UNIQLO launches a new collaboration together with the designer Christophe Lemaire and Sarah-Linh Tran from the French brand LEMAIRE. This limited collection will perfectly complete the wardrobe for this fall, ranging between wool-blended pants to wool cashmere coats. Unsurprisingly the collection takes inspiration from both UNIQLOs previous collections and LEMAIREs collection, offering timeless and clean […]

Fashion 6 days ago Sofia Chowdhury

A peek in to the Spring/Summer 2016 collection of Dries van Noten straight from Paris Fashion Week. Play below.  Production by Studio Jungle. © Vidéo Studio Jungle 2015. Photo Courtesy of DazedDigital.

Fashion 6 days ago Sofia Chowdhury

  Kate Moss for Vogue Paris October 2015. Photography by Mert & Marcus. Styling by Emmanuelle Alt. Hair by Sam McKnight. Make-up by Lucia Pieroni.  

Culture 6 days ago Sofia Chowdhury

Location: London, United Kingdom Guide: Cecilie Harris, photographer and editor-in-chief of Boys by Girls Magazine. Explore: www.cecilieharris.co.uk and @cecilieharris Favourite method of transportation: The tube, cause even though it’s crowded and people don’t speak to each other, it’s so quick to get from A to B and you avoid all that famous London traffic. What’s London to you, […]

Fashion 1 week ago Sofia Chowdhury

  Kendall Jenner for Vogue Paris October 2015. Photography by David Sims. Styling by Suzanne Koller. Hair by Paul Hanlon. Make-up by Lucia Pieroni. Nails by Lorraine Griffin.  

Culture 2 weeks ago Yasmine Mubarak

The Apple Music Festival is in full swing with perfomances live from The Roundhoude in London every night until September 28, when it finish off with no less than Florence + The Machine. For the majoirty who didn’t get a hold of the free tickets given out, the best and most appreciated thing witht this festival […]

Culture 2 weeks ago Sofia Chowdhury

Location: New York, United States of America. Guide: Fanny Nord, it-girl and FRESHNET contributor. Explore: @FannyNord Who are you? My name is Fanny and I’m working at DAY Birger et Mikkelsen in Stockholm. When I’m not working, I’m dreaming of vacations and drowning in magazines. Favourite method of transportation Bus… There’s just something about it that […]