Brist På Asiater?

12/05/01 - 11:12 - In: General> Tips

Gick nyligen in på BON.SE och läste en artikel som Maria Ahlgren skrivit angående Bristen På Asiatiska Supermodeller (tryck för länk). Kunde faktiskt inget annat än att hålla med, även om jag inte är från Japan själv.

Jag själv har också genomgått “ångesten inför sina medfödda drag”, som Maria skrivit. Det var en period under min uppväxt som jag avskydde mitt asiatiska utseende. Jag kommer ihåg som 13 åring när jag var i Thailand och skulle göra en plåtning med “thai-national kläder” (det var inget modelljobb, utan en rolig grej som man kunde göra i ett varuhus). Han/hon som sminkade mig tyckte jag hade för små ögon (fast jag egentligen har ganska stora), och tog en hel vanlig tejp bit och klistrade fast på mina ögonlock. Min hy på bilderna var inget annat än retusch, även nyansen.

Det där ångesten jag hade över mitt asiatiska utseende är som bortblåst. Jag har fått mer självkänsla sen jag blivit modell och faktiskt insett att asiater är fina som de är. Man önskar dock att modeindustrin ska kunna framstå det mer, när majoriteten av konsumenterna av skönhetsprodukter är asiater.

Min syster säljer Oriflames produkter. Som ni kanske vet så säljs inte Oriflame i butiker, utan de säljs mest via “mun till mun” metoden.

Kan säga att hon har sålt som en galning, men mest till hennes asiatiska vänner. Det är så, asiater älskar krämer och skönhetsprodukter, och speciellt när man som asiat själv kan tipsa om produkterna.

 

Även om jag är en av de få asiatiska modeller som finns här i Stockholm, betyder inte att jag får mycket jobb. Marknaden här är inte så stor. Önskar att det snart kan bli ändring på det, inte bara här, utan även där ute i världen också.

De tre stora asiatiska supermodellerna, Liu Wen, Ming Xi & Sui He. (Alla från Kina)

 

 

emmi- 2012/05/03 at 17:17
intressant inlägg. Tycker du har ett väldigt unikt utseende för att vara asiat, om du förstår mig rätt. Du är väldigt mjuk i ansiktet!
    miuccia- 2012/05/04 at 21:41
    Aaaw tack Emmi! :)
Mitchell- 2012/05/02 at 06:36
Sui He är väll Korean!?
    miuccia- 2012/05/02 at 07:35
    http://nymag.com/fashion/models/she/suihe/
Fashion 4 days ago Yasmine Mubarak

At the first day at Stockholm Fashion Week off the runway, the celebrities’ brawled in before everyone els, the Street Style photographers were scooting big hats and the alternative color mafia shined out the signature Scandinavian minimalistic, not to mention sport-fashion brand Björn Borg who took the fashion industry to Långholmen in Stockholm to witness […]

Beauty 5 days ago Alexandra Aronsson

First show out on Stockholm Fashion Week SS16 was Ida Sjöstedt, a personal favorite of mine. It is always a pleasure dreaming away in the girly, bubbly world of Ida. Today was no exception, I loved this collection, I actually think it might be her best on yet! Romantic and flowery but she also brought […]

Fashion 5 days ago Johanna Ekström

The first day of Stockholm Fashion Week has brought to us a variety of styles to choose from and we have selected a few of the most important creations. The 70’s is a clear source of inspiration, and just like on Copenhagen Fashion Week, the colors to choose are mostly white, black and red. Ida Sjöstedt […]

Fashion 5 days ago Johanna Ekström

We collect the most interesting news right now in a nice summary so that you don’t have to chase around the web for updates to stay in the know. Here is what you should know today: Kristen Stewart in New Coco Chanel Movie by Karl Lagerfeld We have talked about Kristen Stwarts close connection to […]

Culture 5 days ago Yasmine Mubarak

With the success Banksy had have creating talked-about modern art with political and social message putting up in the street corners he have now created Dismaland. The castle is derelict and Cinderella’s pumpkin has crashed. Banksy has opened a theme park called Dismaland at a a derelict seaside swimming resort in Weston Mare, UK. The […]

News 6 days ago Yasmine Mubarak

Did you miss to get an invitation to our two Peroni events we had in Gothenburg and Malmö? That’s to bad, but we have a few pictures from the weekend event to share with all of you from our Italian evening at Rosen Bar in Malmö. We and our guests eate lovely aperitivo, drank ice cold […]

Fashion 1 week ago Johanna Ekström

Floaty, bohemian, Parisian, Phoebe Philo. We talk to Marlene Abraham, designer at Mayla, about upcoming collection, Stockholm Fashion Week and dream partner to collaborate with. How will this collection reflect how Mayla will develop? Each season I try to take the collection one step further, developing more fashion pieces as well as exploring new materials. […]

Fashion 1 week ago Johanna Ekström

Treasure hunts, beer companys and old patterns. We talk to artist Cornelia Blom and stylist Nicole Walker, creators of the experimental fashion arena AMAZE about designers, concept and fashion weeks. AMAZE will be held August 22 on Brunnsgatan 13 in Stockholm.   Tell us about the AMAZE concept. AMAZE is an experimental arena for Swedish […]

Fashion 1 week ago Johanna Ekström

The American edition might get superstar Beyoncé but Vogue UK also delivers a star name for the September issue. Emma Watson, actress/model/it-girl/human rights activist, is for the second time on Vogue’s cover, last time in December 2010 shot by Mario Testino. Now the photographer is Josh Olins, that immortalize Emma in a Stella McCartney gold jaquard dress. She is called “The Voice of a Generation” and […]