Brist På Asiater?

12/05/01 - 11:12 - In: General> Tips

Gick nyligen in på BON.SE och läste en artikel som Maria Ahlgren skrivit angående Bristen På Asiatiska Supermodeller (tryck för länk). Kunde faktiskt inget annat än att hålla med, även om jag inte är från Japan själv.

Jag själv har också genomgått “ångesten inför sina medfödda drag”, som Maria skrivit. Det var en period under min uppväxt som jag avskydde mitt asiatiska utseende. Jag kommer ihåg som 13 åring när jag var i Thailand och skulle göra en plåtning med “thai-national kläder” (det var inget modelljobb, utan en rolig grej som man kunde göra i ett varuhus). Han/hon som sminkade mig tyckte jag hade för små ögon (fast jag egentligen har ganska stora), och tog en hel vanlig tejp bit och klistrade fast på mina ögonlock. Min hy på bilderna var inget annat än retusch, även nyansen.

Det där ångesten jag hade över mitt asiatiska utseende är som bortblåst. Jag har fått mer självkänsla sen jag blivit modell och faktiskt insett att asiater är fina som de är. Man önskar dock att modeindustrin ska kunna framstå det mer, när majoriteten av konsumenterna av skönhetsprodukter är asiater.

Min syster säljer Oriflames produkter. Som ni kanske vet så säljs inte Oriflame i butiker, utan de säljs mest via “mun till mun” metoden.

Kan säga att hon har sålt som en galning, men mest till hennes asiatiska vänner. Det är så, asiater älskar krämer och skönhetsprodukter, och speciellt när man som asiat själv kan tipsa om produkterna.

 

Även om jag är en av de få asiatiska modeller som finns här i Stockholm, betyder inte att jag får mycket jobb. Marknaden här är inte så stor. Önskar att det snart kan bli ändring på det, inte bara här, utan även där ute i världen också.

De tre stora asiatiska supermodellerna, Liu Wen, Ming Xi & Sui He. (Alla från Kina)

 

 

emmi- 2012/05/03 at 17:17
intressant inlägg. Tycker du har ett väldigt unikt utseende för att vara asiat, om du förstår mig rätt. Du är väldigt mjuk i ansiktet!
    miuccia- 2012/05/04 at 21:41
    Aaaw tack Emmi! :)
Mitchell- 2012/05/02 at 06:36
Sui He är väll Korean!?
    miuccia- 2012/05/02 at 07:35
    http://nymag.com/fashion/models/she/suihe/
Culture 4 weeks ago Yasmine Mubarak

Sweden keeps on exporting soul queens out to the world to hear this last years’, first Seinabo Sey and now this young rising star, Sabina Ddumba. Here is yet a new smashing new single Not Too Young, created with producer Nick Ruth and T- Collar. This is worth listening to.

Culture 4 weeks ago Yasmine Mubarak

”Have a high minimum level of what you release. Do not wait to be discovered, show that you want to be discovered. Have structure and be organized in what you are doing.”   That is how Stockholm -based producer and artist Finis Mundi advice other young music creators’ whom wants. what he already achived, the 1 million play on music […]

Fashion 1 month ago Sofia Chowdhury

Remember the iconic photo of Farah Fawcett in flares and sneakers while on a skateboard? The sneaker in question is the Nike Cortez that launched in early 70’s and quickly became an favorite amongst athletes and the fashionable crowd. This autumn Nike re-launches the iconic 100% leather sneaker that Farah wore back in the 70’s. The […]

Fashion 1 month ago Sofia Chowdhury

Yesterday H&M finally kicked off the launch of the super hyped Balmain x H&M collaboration. Of course, we saw the #BalmainArmy Kendall Jenner, Gigi Hadid, Jourdan Dunn, Karlie Kloss and more hit the runway in New York. What kind of finale can top this runway show you might wonder? Well, to sprinkle even more stardust […]

Culture 1 month ago Yasmine Mubarak

Did someone miss Drake’s “Hotline Bling” music video, which he dropped last night? The music video have already been ”memed”, ”GIF’ed”, been compared to Apple ads and even Sean Paul’s (yeah, remember him?) 2010 “I’m Still In Love With You” video. But what likely inspired the rapper’s new visuals if not american visuell artist James Turell. […]

Culture 1 month ago Sofia Chowdhury

Location: Bellingham, Washington United States. Guide: Dylan Furst, outdoor adventurer and lifestyle photographer Explore more:@fursty Who are you?: My name is Dylan Furst and I am an outdoor adventure and lifestyle photographer from the Pacific Northwest, USA. My interests naturally include the outdoors, camping, hiking, and photography. Favourite method of transportation: My favorite method of […]

Fashion 1 month ago Sofia Chowdhury

  Angelina Jolie for Vogue US November 2015. Photography by Annie Leibovitz. Hair by Adam Campbell . Make-up by Toni G.  

Culture 1 month ago Yasmine Mubarak

This Londoner, Uzo Emenike, aka. MNEK is just as sparkling off the stage as he is on the stage; electrifying the audience as the breakout star he is. However perhaps MNEK as an perform artist is still quite new for the main public, but he have been in the music industry for quite some time, his first contract […]

Beauty 1 month ago Alexandra Aronsson

Guilt-free chocolate that actually makes you prettier and younger, fresher looking, are you kidding me? It sounds way to good to be true but the creators behind Estechoc claim their product has the power to slow aging, boosting circulation, oxygenation and detoxification to keep skin looking up to 30 years younger. Clinical trials showed study […]